keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Vohveliraudat kuumiksi!

Oli aivan pakko tulla jakamaan pikainen herkuttelu vinkki! Nimittäin justiinsa herkuteltiin niin hyvillä vohveleilla, että voihan veljekset ja niiden siskoksetkin! Nimittäin jos omistat vohveliraudan, on sinun näitä pakko kokeilla! No en nyt oikeesti voi pakottaa..mutta kovasti suosittelen! Heh. Ja siis aivan varppina nämä maistuu ihan pannutettuina peruslettuinakin, mutta vohvelirauta antaa aina ihan oman fiiliksen. :)

Ohje on kehitelty taikinaa samalla tehdessä ja se kyllä kestää sovelluksia, sovella siis huoletta jos jotain ei just omasta kaapista löydy. Kookosjauhon tilalle sopii myös varmasti yhtä hyvin mantelijauho tms. Hedelmät ja vaniljan maku on kuitenkin näiden vohveleiden sydän. Niin ja tietty se, että nämä on laktoosittomia ja gluteenittomia, joten näitä voi tarjoilla huoletta vaihtoehtona herkkämasuille. Makeus syntyy hedelmistä, eikä mielestäni muuta kaipaa.

Pidemmittä puheitta, tässä se tulee.



Päärynä - Banaani vohvelit
7 kpl

2 banaania
1 mehukas päärynä
5 kananmunaa
0,5dl vettä
2 tl aitoa vaniljajauhetta
1 rkl psylliumia
1 kukkurallinen rkl kookosjauhoa
Ripaus hyvää suolaa, esim. Ruususuola

Voita tai neitsytkookosöljyä paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella taikinaksi ja anna vohveliraudan hoitaa loput.

Herkuttele marjojen ja/tai hedelmäpalojen kera!

Voffelin päällä koreilee mummon keräämien mustikoiden lisäksi ananaksen paloja ja tätini kasvihuoneessa kasvanutta sitruunamelissaa. Nam!

Niklas on opettanut minulle, että isommalle isompi ja pienemmälle pienempi. Ja tämä hänen ohje liittyy vankasti herkkujen jakamiseen. Minä siis meistä kahdesta vähän pienempänä söin kolme vohvelia ja Niklas isompana söi loput neljä. Ja on siinä Nikun ohjeessa järkeäkin, vaikka joissakin tilanteissa se on tuntunut epäreilulta. En olisi jaksanut yhtäkään enempää! Nyt voidaan mennä kumpikin täysin kylläisinä nukkumaan! :)

-Tiia

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpäs herkulliselta. Itsekin ajattelin hankkia uutta vohvelirautaa. Tämä artikkeli antoi hyvät tuotesuositukset: http://haipit.com/paras-vohvelirauta/