tiistai 23. huhtikuuta 2013

DIY Jutskia


Eräs ystäväni väitti, ettei hän osaisi tehdä itse viiriä. En uskonut, sillä tiedän, että hänkin osaisi. :)
Tein Ludan juhliin viirin todella yksinkertaisesti skräppipaperista ja juutti -narusta. Helposti sai kivan ja kun ei anna pienten sormien koskea siihen, niin se säilyy varmasti pitkään. Meillä se on ollut paikallaan jo yli kaksi viikkoa. En ole raaskinut sitä juhlien jälkeen siirtää pois olohuoneen ja keittiön välistä. Aion kyllä jossain kohtaa siirtää sen pojan huonetta ilostuttamaan.
Pidemmittä puheitta tässä siis ohje ystävälleni, sekä muillekkin. Tämän kyllä varmasti osaa tehdä, kunhan vain rohkenee kokeilla! :)

Lisäksi laitan ohjeen numero -kynttilänjalan koristeluun, sekä jämäpaperista tehdyn kutsukortti -idean!


Juhla viiri

Tarvitset:

Haluamasi määrän skräppipaperia
Lyijykynän
Liimapuikon
Juuttinarua




Taitoin paperin keskeltä kahtia ja jätin kuviollisen puolen sisäpuoleksi. Piirsin vapaalla kädellä paperille komion mallisen lipun ja käytin sitä mallina loppuihin lippuihin. Käytin useaa eri kuviollista paperia saadakseni viiriketjusta värikkään. Leikkasin 15 kpl lippuja ja säästin ylijäämäpaperit jatkokäyttöä varten.






Liimasin liimapuikolla kauttaaltaan lipun toisen puolen ja asetin juuttinarun taitoksen kohdalle. Suljin lipun varovasti ja liutin sormilla ilmat pois, jotta lipusta tulisi tiivis ja tasainen.

Tein saman jokaiselle lipulle ja niin kauan, kunnes haluttu pituus saavuttui. Viiriketju valmistui muutamassa hetkessä.

Kannattaa kerätä vielä lopuksi liput nippuun ja laittaa suoristumaan painon väliin. Muuten liiman kuivuessa liput käyristyvät.


Valmis viiri juhlia varten tai arkea koristamaan!



Viiri kutsukortti

Tarvitset:
Skräppipaperin paloja
Juuttinarua
Sakset
Liimaa
Korttipohjan
Kirjain -leimasimia 
Mustetyynyn tai mustan tussin   

Ylijäämä papereista askartelin kaksivuotis -juhliin kutsukortit. Tein paperista pienen haitarin ja piirsin nurjalle puolelle kolmioita. Ei ole nökönuukaa, onko kolmiot tismalleen saman kokoiset tai näköiset. Suurinpiirtein riittää hyvin. Sitten leikkasin kolmiot irti toisistaan ja pian minulla olikin jo iso kasa lippuja liimattavaksi paikoilleen. Paperiakaan ei mennyt isoja määriä hukkaan.

Viirin narun solmin avattavan korttipohjan sisäpuolelle pienistä reistä ja liimasin vielä varmuudeksi narun keskeltä paikalleen. Liput liimasin liimapuikolla narua myötäillen. Kirjaimet painoin lippuihin pikkuisilla leimasimilla. Leimasin tyynyä minulla ei ole, mutta asian hoiti hienosti musta tussi, millä väritin kirjain -leimasimet yksitellen ennen leimaamista. Toimi hyvin!




Kortti valmiina postitettavaksi!


Numero kynttilänjalka

Tarvitset:
Puisen numero kynttilänjalan
Yhden skräppipaperin
Nestemäistä liimaa
Siveltimen
Sakset
Viilan/hiomapaperia




Kynttilänjalka löytyi Hennes Homen alesta kolmella egellä.


Laitoin kynttilänjalan paperin päälle ja piirsin ääriviivat numeroa myötäillen.
Leikkasin numeron irti paperista ja sivelin liimaa kynttilänjalan etuosaan.
Asetin paperista leikatun numeron liimatun osion päälle ja silotin sen paikalleen. Toiselta puolelta tasoitin saksilla paperin reunukset.





Tässä vaiheessa sivelin liimaa vielä paperin päälle, että se kovettuisi ja pysyisi varmemmin kiinni. Annoin liiman kuivua ja vilasin vielä reunat kuluneen ja vähän epätasaisen näköisiksi.

Erikeepperin tyyppisestä paksummasta liimasta saa vedellä laimennettuna hyvää liimaa tällaiseen tarkoitukseen.


Kynttilän jalka osai uuden pirteämmän kuosin ja oli valmis juhlapöytään.

Hirmu helpolla saa paljon kivaa aikaan, kun vaan uskaltaa kokeilla. 

Onnistumisia askarteluhetkiin! :)

-Tiia

Ps. Idean kynttilänjalan tuunaukseen kaivoin muistini syövereistä, kun muistin nähneeni miten ystäväni on joskus askarrellut samalla idealla ihan tavallisen seinälle ripustettavan puu kirjaimen. Kiitos ideasta Eeva! :)


4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Tosi hyvat ja selkeet ohjeet! Ja hyvat kuvat! :)

Johanna kirjoitti...

Olet Tiia kyllä tosi taitava taiteilija, ihanat viirit teillä juhlissa ollut!! Usein parasta onkin juuri se että saa itse tehdä vaikka kaupastakin saisi valmista. Lentorutistuksia <3

Tipitii kirjoitti...

Kiitos, ihana.<3

Tipitii kirjoitti...

Voi kiitos, Johanna! Niimpä, parasta on itse tekeminen ja aikaan saaminen. Ja aina saa uniikin tuotteen.:) Haleja jengille kotiin!<3