lauantai 16. maaliskuuta 2013

DIY -laatikko

 (DIY on lyhennys englanninkielisestä lauseesta "Do it yourself". Suomeksi siis "Tee se itse".)

 Minulla on useasti tarve pelastaa joitakin vanhoja esineitä, asioita ja huonekaluja. Varsinkin roskikselta. Se onkin yksi syy, miksi meillä on niin paljon tavaraa nurkissa ja kaapeissa. Joskus minua oikein ahdistaa se ja haluaisin heittää kaiken turhan pois. En kuitenkaan heitä. Silloin tällöin saatan jotain heittää, mutta muuten ne yleensä saavat jäädä odottelemaan inspiraatiotani. Minulla on niputtain ideoita, mitä haluaisin toteuttaa ja tulenkin aina niin iloiseksi, kun saan jostain vanhasta luotua uutta tai muuten vaan tuunattua uuteen uskoon. Tiedän, että en ole yksin asian kanssa ja moni pystyy samaistumaan tähän hyvinkin. Välillä siltikin tuntuu ihan hoopolta pelastaa rompetta ja säästellä sitä omissa nurkissaan, kun ei kerkiäkkään siitä pitkiin aikoihin mitään tekemään. Kuitenkin jokainen pelastamani rompe on uuden luomuksen saatuaan ilon aihe ja usein myös vielä hyödyksi pitkään. Ymmärrän, että tavarat ei ajattele tai tunne tuntemuksia, mutta välillä kuitenkin tuntuu niiden puolesta kurjalta, jos joku on heittämässä jotain ihan potentiaalista kierrätettävää pois. Mielikuvitukseni saa nämä esineet näyttämään siltä, kun ne huutaisivat hädän hetkellä apua. :D

Isovanhempani muuttivat vuosi sitten monta vuotta omistamastaan kodista uuteen kotiin ja sen voi hyvin kuvitella, miten paljon heille oli kertynyt tavaraa lähes viidenkymmenen asumisvuoden aikana. Roskikseen oli menossa kaikenlaista, mitä minä sitten pelastelin. Osa oli oikeasti ihan ehtaa roskiskamaa ja päätyivätkin loppujen lopuksi sinne, mutta minun piti saada ne kuitenkin itse hyvästellä. Lapsuusmuistoja nimittäin. 

Minulla oli ideapankissani yksi hauska "hämäys" -laatikko idea ja isovanhempieni tavaroista löytyikin tarpeet siihen. Ne kyllä lojui makkarin nurkassa pitkään ennen kuin vasta nyt tässä yksi ilta Ludan tiiviisti katsoessa Pikkukakkosta sain minä tämän kyseisen "Hämäys" -laatikon aikaiseksi. Idean alunperin sain Pinterestistä. Se on uskomattoman ihana paikka!

Laatikon idea on näyttää siltä, että kirjahyllyssä olisi kirjoja, mutta todellisuudessa hyllyssä onkin vaan pelkillä kirjan kansilla verhoiltu säilytyslaatikko. Nerokasta! :) 

Tietosanakirjoja rivissä hyllyssä. Vai hetkinen..sehän on sittenkin laatikollinen säilytettävää! ;)

Tässä helpot ohjeet laatikon tekoon.

Tarvitset:

 Puisen laatikon
Haluamasi määrän kirjan kansia
Sakset
Niittikoneen
Niittejä
Kuumaliimapistoolin




Pelastettu retro -laatikko. Laatikon ei tarvitse olla yhtä korkea kirjojen kanssa. Kirjojen kansista saat lisää korkeutta laatikolle.


Vanhojen rikkinäisten tietosanakirjojen kannet. Tietosanakirjoilla verhoilemalla saat tuplahämättyä. Annat itsestäsi entistä sivistyneemmän kuvan. :D

Ensiksi niittaa laattikkoon kiinni kirja nro 1. Taivuta takakansi laatikon vasemmalle kyljelle ja pääty, sekä etukansi laatikon etuosaan niin, että kirjan pääty jää laatikon vasempaan reunaan. Seuraavaksi tee sama kirjalle nro 4, mutta laatikon toiselle reunalle ja leikkaa takakansi kokonaan pois.



Lisää kirjoista nro 2 ja 3 pelkät kansista irti leikatut päätyosat aiemmin kiinnittämäsien päätykansien väliin. Niittaa ensin päätyosan sisäpuolelta vasen puoli kiinni alustaan ja sen jälkeen liimaa oikea puoli kuumaliimalla aavistuksen viereisen päätyosan päälle.

Lopuksi niittaa jäljelle jääneet kirjan kannet ympäriinsä laatikon reunoille. Näin saat laatikolle lisää korkeutta, jos laatikko on alunperin ollut kirjoja matalampi.
Valmis! 

Toivottavasti ohjeet olivat riittävän selkeät. Kysy ihmeessä, jos jäi joku kohta uppeluksiin.

Nyt ulos nauttimaan IHANASTA keväisestä auringosta! :)

-Tipi

4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Niiin hieno!!! Lisää näit DIY-postauksia!!!! :)

Jonna kirjoitti...

Onneksi löysin tämän blogin, sillä tämä on paras pitkiin aikoihin! Tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja itsekkin pienten lasten äitinä voin samaistua moniin asioihin :) Kaikkea hyvää teidän perheelle ja aurinkoista kevään alkua! :)

Tipitii kirjoitti...

Kiitos, Jonna ihanasta palautteestasi! Et arvaakkaan miten se lämmitti mieltäni. Kommenttisi lukiessani olin ihan vain yhtä hymyä loppupäivän ja minustakin on "onneksi", että löysit blogini! Toivon kovasti sinun viihtyvän lukijana jatkossakin! Kaikkea hyvää myös teidän perheelle! :)

Tipitii kirjoitti...

Ihana Eeva, kiva jos tykkäsit! Luvassa on varmasti lisää DIY -juttuja! :)