maanantai 23. joulukuuta 2013

Vilinää vilskettä, hulinaa huisketta..

Kaksi sanaa (tai oikeestaankin yhden toistoa): Huh ja huh..
Ne on ollut kaksi yleisintä suustani päässyttä sanaa viime aikoina. Paljon on ollut puuhaa ja lisäksi vielä kaikenlaista Joulupuuhaa. Nyt on kuitenkin vihdoin kaikki paketit käärittyinä ja alkaa pikkuhiljaa muutenkin tuntumaan vähän Joululta. 




 Täällä meillä päin on Joulun lisäksi tapahtumassa jotakin, mitä olen vähän jo aavistellut jonkin aikaa.. Nimittäin pojan unirytmit on olleet niiiin sekaisin, että veikkailen vahvasti hänen jättävän päiväunet vähemmälle, jos jopa ihan kokonaan pois.. Minut tuntevat ja blogiani pidempään seuranneet tietävät, miten olen vaalinut päiväuniaikaa ja kuinka se on ollut omaa lepo/kuolapäikkäri/puuhasteluaikaani. Sen ajan ulkopuolella vauhti on yleensä niin huimaa, että silmissä vilisee. Siksi se on ollut niin tärkeää, niin kuin kenelle tahansa pienen lapsen äidille. Tauko vaan kuuluu päivään, että jaksaa päivän loppuun asti. Nyt sitten kuitenkin ollaan tämä Joulunalus viikko menty kokonaan ilman päiväunia ja harjoiteltu uutta päivärytmiä. Useimmiten illatkin venyy ja yliväsynyt kikattelujuoksu alkaa, muutamina iltoina pieni pää on vaipunut uneen vasta puolilta öin..Välillä on ollut yöunetkin ihan sekaisin ja aamut on alkaneet valmiiksi väsyneillä silmillä. Ollaan siis hengailtu suurimmaksi osaksi silmät ihan sikkuralla koko jengi. 



Noh..Voihan tämä olla nyt joku vaihe tähän kohtaan. Mutta voi tosiaan olla, että päiväunet olivat nyt sitten tässä. Aika näyttää. Täytyy silti sanoa, että poika on onneksi ihan vähän jotenkin rauhottunut. Ihan kuin olis taas vähän kasvanut isommaksi pojaksi pikkuinen.





Vähän tässä on harmittanut, kun en tosiaan tiedä miten usein jatkossa onnistun tässä blogin päivittelyssä, jos omaa -aikaa on jatkossakin näin vähän.. kovin tiuhaan se ei nyt ainakaan ole onnistunut. Toivottavasti te ihanat lukijat jaksatte kuitenkin pysyä matkassa.<3 



On tässä kyllä mietityttänyt eräs toinenkin asia..



Niin siis sitä vaan, että miten meille Tonttu Toljanterin Joulukalenterin seuraajille oikein käy, kun se loppuu taas huomenna?

Voiko huomenna tosiaan olla jo Jouluaatto..


-Tiia

4 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Hyvää Joulua teidän perheelle! Ja siunattua vuotta 2014! Tsemppiä uuden unirytmin metsästämiseen! T.poutsit

Elisa kirjoitti...

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua teidän perheelle! Ja tottakai täällä pysytään sun blogin matkassa:) Aina yhtä iloinen hetki kun huomaa blogin päivittyneen:) sulla on taito kirjoittaa aivan ihania tekstejä!

Johanna kirjoitti...

Oikein ihanaa Joulua teille kaikille ja lepäile pyhinä vähän varastoonkin. Äidit on supereita, sinä etenkin <3 Rutistukset :)

Tipitii kirjoitti...

Kiitos teille ihanat ja kuin myös, ihanaa Joulua! <3