torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä

Eilen sain äidiltäni mahdollisuuden tutustua uuteen ompelukoneeseeni, hän otti Ludan hoitoon koko päiväksi. Heillä oli ollut kiva päivä. :)

Aloitin imuroinnilla ja lattianpesulla, kun kerran näin hyvin oli aikaa ja sain rauhassa siivota. Sitten tutustuin ompelukoneen perustoimintoihin ja näpersin muutaman pienen jutunkin. Kone on niiin ihana!<3

 Aikaa jäi vielä Ludan huoneen hyllyn maalaukseen ja leipomiseenkin. Halusin tehdä jotakin ystävänpäiväksi. Marengit on niin kauniita ja yksinkertaisia herkkuja, että päätin pitkästä aikaa tehdä niitä. Joskus luulin, että marengin teko on jotenkin äärimmäisen hankalaa ja aikaa vievää puuhaa, mutta kun kerran katsoin sivusta ystäväni Lauran tekevän niitä, niin nehän valmistui ihan käden käänteessä ja rohkaistuin sitten itsekkin yrittämään. Kiitos Lauralle opeista! :)

 Lisäksi leivoin myös samaista sitruunapiirasta, mitä muutama viikko sitten leivoin. Nyt lisäsin vain marenkireunuksen. Se unohtui hetkeksi liian kauan uuniin ja tuli vähän liian kypsäsksi minun makuuni, mutta maistui siltikin ihan hyvältä.


Sitruunapiiras marenkireunuksella

 Tänään ystävänpäivänä sain parhaalta ystävältäni ihania Liljoja. Lemppareitani! 
Kiitos, Niklas.<3 Niin kauniita!

"Lucky im in love with my best friend.." -By Jason Mraz


Mansikkaiset marengit
Sydämelliset marengit

 Me oltiin Ludan kanssa sijaistamassa tänään Lady Linella taapero -jumppa ja samalla vein työkavereilleni myös marenkeja maisteltaviksi.  Naapurin Senja -mummo sai myös omansa. Hän muisti meitä kortilla. Minusta on ihanaa, että voidaan olla ystäviä, vaikka ikäeroa on melkeen 50 vuotta. Ystävyys ei onneksi ikää katso. 

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! <3


Tässä vielä marengin teko ohje.

 Marengit
n. 25 kpl

3 Kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
(Jos haluat esim. mansikan makua, lisää vielä mansikan makuista tomusokeria 1rkl)

Laita uuni kuumenemaa 100 asteiseksi.
Laita hiukan vettä kattilaan kiehumaan.

Nosta kattilan päälle kuumuutta kestävä, puhdas ja mielellään pyöreäpohjainen kulho.
Sekoita valkuaiset ja sokeri kattilan päällä olevassa kulhossa. Vatkaa seosta samalla, kun vesi kiehuu kattilassa. Varo kuumaa höyryä.

Jos tahdot tehdä värillisiä marenkeja, lisää tilkka karamelliväriä.
Jatka vatkaamista kunnes seoksesta tulee jähmeää marenkitahnaa. Taikina on valmista, kun siihen jää vatkaita nostettaessa teräviä kärkiä ja huippuja.

Laita marenkitaikina purdottimeen ja pursota massaa pieniin leivontavuokiin tai leivinpaperille.

Paista marenkeja uunin keskitasolla noin  45 min. Voit halutessasi jättää marengit uunin jälkilämpöön jopa yönkin yli. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivia.


 

4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Voi mitä ihanaa olet jälleen leiponut ja niin kauniita kukkasia saanut ystävänpäivänä <3 Minäkin kovasti kaipaan usein ompelukonetta, olisi niin kiva ommella enemmän! Olisipa kiva tietää mitä olet sielä sielä tehnyt :) Oikein ihanaa ystävänpäivää murusille, Rutistuksia <3

Tipitii kirjoitti...

Oma ompelukone on kyllä sanoinkuvailemattoman ihana! Toivottavasti sinäkin saisit pian oman! Minä haaveilin tästä kyseisestä koneesta vuoden ja vihdoin se on minun! En voi vieläkään kunnolla uskoa sitä todeksi! Kehotan siis sinuakin jatkamaan ahkeraa haaveilua! :)
Tutustuin vasta vähän koneen perusompeleisiin ja ompelin ihan pikkuisia yksinkertaisia kirjanmerkkejä perheelle ystävänpäivälahjaksi. Hauskan idean löysin Pinterestistä. Täytyy pian käydä kangaskaupassa, niin pääsen ompelemaan isompiakin projekteja! On monta ideaa jo mielessä!
Ja koska ystävänpäivähän on oikeasti joka päivä, niin oikein ihanaa ystävänpäivää tänään myös sinulle, Johanna!:) Haleja!<3

Anonyymi kirjoitti...

iltaa! :)

täällä uusi lukija ja blogiisi ihastunut! Nähdään lauantaina bileissä! Kaikkea hyvää teidän perheelle! Hyvää yötä!

t.Millan Maija

Tipitii kirjoitti...

Maija! Ihanaa, kun löysit lukijaksi. Ja kiitos, kaikkea hyvää myös teidän perheelle! Ompa kiva kuulla susta ja vielä kivempi on nähdä lauantaina, kuulla kuulumisesi. Nähdään siis pian! Hyviä unia!<3