perjantai 17. toukokuuta 2013

Kirsikkapuut



Kirsikkapuut kukkii vihdoin. Niillä on niin kauniit vaaleanpunaiset kukat! Tämä on ensimmäinen vuosi, kun kerkesimme kukinta -aikaan meidän lähellä olevaan Roihuvuoren Japanilais -tyyliseen puistoon. Aina ollaan oltu liian myöhään tai aikasin liikenteessä. Olen niin toivonut, että joku vuosi näkisin nämä kukkivat puut. Jos joku ei tiennyt tai ole huomannut, niin minähän rakastan kukkia ja todella paljon. Ihan kaikenlaisia. Lempikukkani kaikista on upea liljan kukka.

Vanhempani asuvat ihan tämän Japanilaisen puiston lähellä ja äiti soitti minulle eilen illalla ilmoittaakseen, että nyt on kukat viittä vaille puhkeamassa kukkaan ja sovittiinkin täksi iltapäiväksi treffit sinne.

Olin aiemmin päivällä kukkien näkemisestä ihan intopiukeana ja sormeni syyhysivät innosta kokeilla yhden lehtimainoksen inspiroimia Kirsikan kukka -kuppikakkuja. Ne sopi niin hienosti meidän Picnikin teemaan. Minulla oli Ludan juhlien jäljiltä pakkasessa valmiiksi suklaakreemi kuppikakkuja ja pieniä sokerikuorutte palleroita, joten koristeiden teko onnistui käden käänteessä valmiisiin kuppikakkuihin. Oksat syntyi suklaasulasta, kukat sokerimassasta ja kukan keskelle tuli helminomppis. Lisäksi koristelin vielä yhden suklaisen kakkutikkarinkin samalla teemalla. Teki niin mieli kokeilla.




 En tiennyt ihan varmaksi keitä kaikkia paikalla tulisi olemaan, niin koristelin varmuudeksi kolme leivosta. Picnikillä oli iloiseksi yllätykseksi äitini lisäksi kummatkin siskoni ja kaikki kolme leivosta meni kaupaksi. Hyvin arvioitu siis. Itse olen jatkanut aloittamaani maidotonta/sokeritonta/vehnätöntä diettiä, joten minä herkuttelin muilla eväillä. Oli tosi kiva pikku hetki siinä meillä. Luda jaksoi hienosti istua rattaissaan ja seurata meidän touhuja, sekä ohi kulkevia autoja.


Vilperi osaa ottaa halutessaan myös rennostikkin :D




Niklas on ollut pari päivää reissussa ja tulee tänään illalla kotiin. Meillä on Ludan kanssa päivät vierähtäneet ulkosalla ja Luda on saanut pihalta uuden pienen ystävänkin. Mina -tyttö on vähän vajaa kaksivuotta ja asuu ihan meidän viereisessä talossa. Meistä äideistä on hassua, miten ei olla aiemmin pihalla törmätty. Mukavat uudet pihaystävät meillä siis.

Käykää kiinnostuneet ihmeessä lähipäivinä katsomassa kukkivia kirsikkapuita, sillä ne ei kuki montaa päivää! Nyt tulevana Sunnuntaina 19.5 siellä on suuri Hanami -juhla, missä on ilmeisesti paljon Japanilais tyylistä ohjelmaa tiedossa.



Iloista viikonloppua kaikille, vaikka vähän satelisikin. 
Toivotaan kuitenkin, että enimmikseen paistaisi. :)

-Tiia

5 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Uskomattoman kaunista <3

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä hyvä!

Sulla on kiva blogi. Aivan loistavia kuvia ja tarinoita, pidän ♡

-markus hyvinkäältä-

Tipitii kirjoitti...

Sun pitää viedä sun prinsessat katsomaan kukkia! Ne on luonnossa vielä kauniimpia.<3

Tipitii kirjoitti...

Voi että, kiitos Markus mieltä lämmittävästä palautteesta! Tosi kiva, kun oot käynyt lueskelemassa! Terkut perheellesi!

Eeva kirjoitti...

VOijuku. Sina oot vaan nii nappara kasistas ja mielikuvitusta riitta. Ihana ku noin vaa teit ne ihanat kirsikkapuu-herkut! Kiva ku paasitte nauttimaan kirsikkapuun kukkimisesta. Ihanan nakosia ne vaaleenpunaset puut. taalla ne taitaa kukkia jo alkukevaasta.. Ja oon ihan niitten lumoissa. Taal on yks sellai katu pikkusessa naapurustossa, mika on reunustetttu kirsikkapuilla.. NIIIIN kaunista, sit viel ku ne vaaleenpunaset kukat alkaa tippuu, nii niit on sit kaikkialla :)