lauantai 4. toukokuuta 2013

Leffalippu tilanteita +pieni pyyntö

Blogini alkumetreillä hehkutin Joululahjaksi saatuja (14 kpl) elokuvalippuja ja kerroin ensinmäisistä elokuva -treffeistä täällä. Lipuilla oli 5 kk käyttöaikaa ja aika umpeutui eilen. Kävimme elokuvissa yhdessä yhteensä 3 kertaa. Kaksi lippua annoimme lapsenvahdeille palkaksi ja torstaina tarjosimme ystävät kanssamme elokuviin. Lippuja oli vielä 2 jäljellä ja diilasinkin niitä onnistuneesti lippujonossa. Kaksi lippua on vielä odottamassa, sillä niissä on vielä käyttöaikaa heinäkuulle. Lippujen kanssa oli kyllä pientä hämärähomman tuntua..

Toinen lippu, mikä annettiin lapsenvahdeille ei toiminut. Kassalla oli ilmoitettu sen olevan jo käytetty. Mitä ihmettä? Miten se muka oli mahdollista? Jonkun oli täytynyt jotenkin hakkeroida netissä niitä leffalipuissa olleita koodeja. Noh, ei se mitään. Elokuviin meno onnistui heiltä kuitenkin loppupeleissä hyvin. 

Torstaina, kun olimme menossa ystävien kanssa elokuviin, kassalla ilmoitettiin 2/4 lipuista olevan jo käytettyjä. Ihan hetken kuluttua kuului viereiseltä kassalta sama selostus. "Liput näyttäisivät olevan jo käytettyjä.." Ajattelin, että ei voi olla totta. Menin diilerinä paikalle ja palautin lippurahat tytöille ja pahoittelin, että myin huonot liput. Sitten jatkettiin omalla kassalla selvittelyä lippujen kanssa. Miten epäreilulta aluksi tuntuikaan, kun tasantarkkaan tiesin, että liput on olleet meillä kotona ja vielä niissä Joululahja kuorissa. Nyt ei niitä voitu käyttää, kun joku oli ne jo käyttänyt! Ja oltiin vielä luvattu tarjota toisetkin leffaan..nyt sitten seistiin siinä kaikki ja ihmeteltiin tilannetta. Kinopalatsin virkailija oli myös ymmällään ja kyseli tietenkin ihan varmuudeksi kaikenlaisia mahdollisuuksia, miten leffalippujen koodit olisi voinut päätyä ulkopuolisille. Kerrottiin, ettei se ollut mitenkään mahdollista. 
Kunnes.. Niku muisti, että minulla oli ollut täällä blogissa kuva leffalippuläjästä. Ding, ding! Johan tuli tyhmä olo ja ensimmäiseksi mietin, että kuka nauraa nyt siellä jossain räkänaurua, kun on nyysinyt blondilta lippukoodit. Heti perään ajattelin, että empä itsekkään niitä liikaa ollut suojellut, kun jaoin kuvan koko internetkansan kesken. Hölmö minä. 

Annoin vielä lopuksi palautteeksi leffateatterille, että minun kaltaisilleni "sinisilmäisille" (mulla on kyllä vihreät silmät, mutta henkisesti välillä kovin siniset..) kannattaisi olla lipussa mainittuna jokin varoitusteksti koodista. Mistä minä olisin tiennyt, että se koodi on avain käyttää niitä lippuja? Minä vaihdan liput elokuvaan aina jonottamalla vanhankoulun tyyliin. 

Voi voi.. "Virheist oppii ja kokemust karttuu".. Niin sanois nyt Pikku G tähän väliin osuen naulan kantaan. 

Me kuitenkin sitten kaikesta sählingistä huolimatta päästiin elokuviin ja vielä semmoiseen pätkään, mitä en ollenkaan ensimmäiseksi olisi itse valinnut. Iron man 3..jeah! Kaikenlisäksi vielä 3D -versio ja minähän voin niissä yleensä pahoin. Ajattelin, että koska toiset sen haluavat nähdä, niin minähän voin sitten torkkua, jos ei nappaa tai jos oksuolo yllättää. Toisin kuitenkin kävi. Elokuvahan oli ihan loistava! Täysi yllätys! Nyt täytyy vaan sitten vuokrata ykkös ja kakkos Iron manitkin. Heh. Ja mikä parasta, tämä oli ensimmäinen kerta kolmedee leffassa, kun en voinut pahoin tai oikeasti juossut oksentamaan. Loppu hyvin kaikki hyvin! :)




Se minua kuitenkin alkuun vähän harmitti, että leffalippujen koodit oli meiltä pöllitty. Olisin todella mieluusti tarjonnut nämä kaikki viisi elokuva kertaa kauniisti kysyville. Mutta että pitää ihan varastaa. En kyllä arvosta sellaista toimintaa. Toki tilaisuus tekee varkaan, mutta silti. Koodihakkereille haluaisin lähettää sellaiset terveiset, etten halua muistella pahalla. Koska oikeastaan.. Minähän ne täällä julkisesti tarjosin. ;) Siispä: No hard feelings.

Toivoisin silti jokaiselta blogissani vierailevalta sen verran yhteistyötä, että jos täältä jotakin kovasti valokuvan tai muun asian muodossa haluaa, niin siitä kysyisi sitten lupaa ensin minulta. 
Ihan, että tulis hyvä mieli kaikille ja epärehellisyys ei saisi sijaa.
Ei oteta toisen omaa, ilman lupaa. Eks je? Sitä me kaksivuotiaanikin kanssa täällä myös opetellaan. Perusasioita.
Kiitos tästä.

Onko muuten kenenkään muun leffakoodeja joskus murrettu? Minulle kun tämä oli aivan uusi homma.

Aurinkoista viikonlopun jatkoa jokaiselle! :)

-Timppa


Iloiset lauantai -terkut lakanakiikusta!

4 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Ihan uskomatonta, harmi et näin kävi :/

Marianne kirjoitti...

No huh huh!! Aikamoista meininkiä.. Toivottavasti tekijälle tuli niin huono omatunto että ostaa teille uudet liput! Ihana pikkumies alkakuvassa <3 ikävä teitä!

Sanni kirjoitti...

Ei oo todellista?!?! Niin kurjaa tommonen! Oon miettiny et laitan oman blogini salasanan taakse just tollasten ilkeitten ihmisten takia, mut en oo viel saanu aikaseks ku tiiän et sit monet sukulaiset ei osaa enää mennä lukemaan koko blogia. mut tulipa taas yks hyvä syy mulle siirtyä salasanan taakse. En voi käsittää kuka voi tehä tollasta! tulipa ihan paha mieli ja harmi teiän puolesta! Iloa teidän viikonloppuun kaikesta huolimatta! <3

Tipitii kirjoitti...

No oli kyllä aluksi ainakin kurja fiilis. Pisti kyllä miettimään itseänikin ja mitä kaikkea täällä kannattaa jakaa. Varsinkin jos haluan pitää blogin julkisena. Luulempa kuitenkin, että lippuvorot ei olleet blogin vakkarilukijoita, vaan satunnaisia kävijöitä. Kiitos teille ihanat myötätunnosta. <3 Onneksi ne tosiaan oli vaan leffalippuja. Sanni, ymmärrän fiiliksesi salasanan taakse laittamisesta, sitä itsekkin olen miettinyt. Toistaiseksi kuitenkin ajattelin jatkaa näin. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, ettei kaikki ole ihan rehtejä. Kurjaa kyllä.